Rasadnik ''Kalem Konjuh''  | Proizvodnja i prodaja vocnih sadnica, loznih kalemova, sadnica ruza...

Kalem Konjuh

rasadnik sa dugom tradicijom u proizvodnji vrhunskog sadnog materijala

 • Sadnice Goji Bobice

  Biljka Goji (sadnice godzi bobice) potiče sa Tibeta  ( Lycium barbarum)  i smatra se hrana i lek za dug vek. Nazivaju je i crveni dijamant u medicini. Smatraju je kao  prirodna pomoć za revitalizaciju opšteg stanja zdravlja organizma: olakšanje bolnog stanja zglobova, zaštite i bolje funkcionisanje jetre i srca, opušta krvne sudove i pojačava prokrvljenost i prenos kiseonika kroz krvni sistem, smanjuje krvni pritisak, sprečava starenje kože, rešava problem uvećanja prostate, poboljšava vid i smanjuje senilnost kod starijuh osoba.

  Šta ih čini superhranom?

  Goji bobice predstavljaju bogat izvor antioksidanasa (vitamini A, C i E), te se smatraju odličnom hranom za revitalizaciju organizma i usporavanje procesa starenja. Prema zvaničnom sajtu USDA, u svojih 100g sadrže 3.290 jedinica na ORAC skali. Ova skala zapravo meri antioksidativna svojstva hrane i što je veći broj jedinica na njoj, to je veća antioksidativna snaga neke hrane.

  Potrebno je svakodnevno uneti optimalnih 3.000-5.000 jedinica za adekvatnu antioksidativnu protekciju i balans, zbog čega goji bobice predstavljaju odličan izvor zaštite. Poređenja radi, jabuka ima ORAC skor od 2.568 jedinica, suvo grožđe od 3.406, borovnice od 4.669, a seme nara od 4.479. Kao što možete videti, sve su to dobri izvori antioksidanasa, ali ono što goji bobice zapravo izdvaja od svog ostalog voća su iznenađujuće velike količine aminokiselina iz kojih se grade proteini.

  Goji bobice, takođe, sadrže i mnoge važne minerale (kalcijum, gvožđe, natrijum, kalijum, selen, cink i fosfor), nezasićene masne kiseline (alfa-linolenska i linolna kiselina) i pigmente (5 vrsta karotenoida – lutein, beta-karoten, kriptoksantin, zeaksantin i likopen), uz veoma nisku kalorijsku vrednost i masti.

  Međutim, to nije sve – ove čudesne bobice su izuzetno bogate vlaknima i polisaharidima, odnosno dugim lancima ugljenih hidrata koji imaju važnu ulogu u smanjivanju šećera u krvi, ali će šećer u krvi pokrenuti polako, što će smanjiti rizik od naglog pada šećera.

  Još jedna njihova prednost, koju bi svakako trebalo uzeti u razmatranje, je njihova pogodnost. One se kupuju u tako malom pakovanju, koje je za neke ljude mnogo lakše pojesti i uneti velike količine hranljivih materija, nego što bi želeli da jedu po nekoliko većih komada voća npr. pomorandže.

  Sorte sadnica godzija (goji) bobica, kao i još mnogo korisnih informacija pročitajte na našem veb sajtu. Sadnice bobičastog voća Lycium Barbarum. Proizvodnja i prodaja sadnica goji bobica iz sopstvenih zasada, hit cena zagarantovan kvalitet.

^

Sadnice bobicastog voca, goji godzi bobice, prodaja hit cena

Lycium barbarum

Poreklo :  Tibet

Zrenje :

Podloga :

Prodaja vocnih sadnica, loznih kalemova, sadnica ruza...

Rasadnik “Kalem Konjuh” © 2013 / v2.7 / Sva prava zadržana

Dizajn: Marko Simić

37254 Konjuh

Kruševac, Srbija

 

Pratite nas na twitter-u! Lajkujte našu Facebook stranicu Pratite našu Google+ stranicu Pratite nas na PINTERESTU!