Sorta jabuke Fudži je nastala u Morioku, Japan, 1962. godine ukrštanjem Ralls Janet i Red delicious. Danas postoji mnogo klonova ove sorte koji su uglavno nastali kao mutacije osnovne sorte.
Sadnice jabuke Fudži vode poreklo iz Japana. Fudži sadnice jabuke su nastale uspešnim ukrštanjem dve američke sorte, Crveni Delišes i Virginia Ralls Janet. Fudži je prvi razvijen u Japanu. Neki kažu da su im se ime dalo kao poštovanje najsvetijoj planini Japana, planini Fudži, ali je verovatnije da su imenovani po Fujisakiju, lokaciji istraživačkog centra gde su razvijeni.
Fudži jabuka daje srednjekrupni do krupni plod. Debela koža Fudži jabuke je svetlo crvene boje sa žutom ružom i obično je obložena crvenim vertikalnim prugama. Fudži jabuka ima kremasto belo meso koje je gusto, sočno i oštro. Niskog nivoa kiseline, ukus ove jabuke je blag i veoma sladak sa izrazitim ukusom meda i citrusa.
Sazreva krajem oktobra meseca. Dobri oprašivači su: Granny Smith, Gala, Crveni Delišes, Zlatni Delišes.